Metabits

HTML5

HTML5 er den nye åpne standarden som ofte brukes som en paraply-betegnelse på de mange nye mulighetene som har kommet inn nettleserene de siste årene.

Den har en selvfølgelig rolle i både informasjonsbaserte og interaktive nettsider, men brukes også for enkelte visninger inne i mobile applikasjoner siden den er mer fleksibel når det gjelder å vise kompliserte design.

CSS og stilmaler

Mens HTML5 er markeringsspråket som beskriver en nettsidens innhold, brukes CSS for å styre hvordan dette skal vises. De siste årene har det skjedd mye også her, og gjennom smarte stilmaler, kan svært mye av sidens utseende spesifiseres fra en fil og dermed spare nedlastningstid og gjøre nettsiden raskere.

Hva er javascript

Javascript brukes for å gi nettsiden interativitet, laste inn nytt innhold i bakgrunnen og mange andre ting som øker brukeropplevelsen. For noen nettapplikasjoner kan det også være aktuelt å bygge hele siden som en såkalt “javascript-applikasjon” slik at opplevelsen kan bli identisk med de vanlige programmene som brukes på en datamaskin.

Kontakt oss for en ny løsning

Planlegger dere en ny nettside eller applikasjon? Ta kontakt for å se hva vi kan gjøre!

Ta kontakt idag